Renkaanvaihto

Renkaanvaihtosesonki alkaa olla käsillä!
Viking Motors autokorjaamo tarjoaa henkilöauton renkaidenvaihdon edulliseen hintaan.
Renkaiden vaihto alk. 45 €

Varaa aika renkaanvaihtoon

 

HUOM! TALVIRENKAIDEN VAIHTOAIKA MUUTTUI

Talvirenkaiden käyttöaika
Uuden 1. kesäkuuta 2020 voimaantulleen tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Vaadittuna aikana talvirenkaassa tulee kulutuspinnan pääurien syvyys olla vähintään 3 mm. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, jos sää- tai keliolosuhteet sitä edellyttävät. Pakollinen käyttöaika pitenee siten kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli edellyttää. Kuitenkin myös kesärenkaita saa tuona aikana käyttää, jos alueella vallitsee ”kesäkeli”. Säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, on tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. Yksittäistapauksessa liikenteenvalvoja määrittelee, onko olosuhde sellainen, että talvirenkaita on käytettävä. Toisin sanoen uuden lain myötä esimerkiksi syksyllä talvirenkaita ei tarvitse vaihtaa pelkästään kalenterin perusteella. Auton käyttäjän tulee silti huolehtia ennakoiden, että ”talvi ei pääse yllättämään”, ja alla on lain edellyttämät renkaat.

Henkilö- ja pakettiautojen lisäksi talvirenkaiden käyttövaatimus koskee myös mm. luokittelumassaltaan yli 750 kg perävaunua (O2-luokka), eli esimerkiksi yleensä matkailuvaunuja. Jos vetoautossa on nastarenkaat tulee tällaisessa perävaunussa olla vähintään talvirenkaat, mutta niiden ei tarvitse olla nastoitetut. Vastaavasti, jos tällaisessa perävaunussa on nastarenkaat, ei vetoautossa tarvitse olla nastarenkaita, vaan nastaton talvirengas riittää.

Talvirenkaiden käyttövaatimus koskee myös mopoautoja, ja muita kevyitä nelipyöriä, sekä mopoja ja moottoripyöriä. Mopojen ja moottoripyörien talvirenkaaksi katsotaan talvikäyttöön soveltuva karkeakuvioinen rengas.
Kesärenkaat
Auton renkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä.

Renkaiden sivuun on merkitty ”TWI”-merkintä niihin kohtiin, joissa kulutuspinnan uran pohjalla on ns. kulumisvaroitin. Kun rengas on kulunut siten, että tämä kulumisvaroittimen kohta on muun kulutuspinnan tasalla, on rengas loppuun kulunut, eikä täytä enää lain mukaista 1,6 mm:n vaatimusta. Jo sitä ennen renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja etenkin sateella vesiliirtovaara kasvaa.

Kesärenkaissa on uutena tyypillisesti noin 8 mm kulutuspintaa. Kun siitä on runsas puolet kulunut, ja pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä, ovat renkaiden sadekelin ominaisuudet heikenneet siinä määrin, että sateella renkaiden kuluneisuus voi muodostua riskitekijäksi.

Nastattomia talvirenkaita on sallittua käyttää myös silloin, kun nastallisten talvirenkaiden sallittu käyttöaika on jo ohi tai ei ole vielä alkanut. Kuitenkin kuluneiden kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet erityisesti märällä kelillä ovat usein verraten huonot, eikä niitä ole suunniteltu kesäolosuhteisiin, vaikka laki niiden käyttämisen sallii.

 

Varaa aika renkaanvaihtoon

 

RENKAIDENVAIHTO
- Vanteilla olevien renkaiden asennus auton alle.
- Ilmanpaineiden tarkistus vaihdettaviin renkaisiin.
- Pyöränpulttien jälkikiristys alumiinivanteissa 100 km ajon jälkeen.

Hinta: Henkilöauto - 45€ 4kpl / 12,50€ kpl
Katumaasturit - 50€ 4kpl / 15€ kpl
Pakettiauto/maastoauto - 55€ 4kpl / 17,50€ kpl

 

RENKAAN PAIKKAUS - ALK. 25€.
RUNFLAT ASENNUSLISÄ - 40€ 4KPL /15€ KPL.
SPACEREIDEN ASENNUS ALLELAITON YHTEYDESSÄ - 40€ 4 KPL.

 

RENKAIDEN TASAPAINOITUS JA ASENNUS AUTOON
Henkilöauto - 60€ 4kpl / 20€ kpl.
Pakettiauto /maastoauto - 70€ 4kpl / 25€ kpl.

TASAPAINOITUS IRTORENKAAT - 45€ 4kpl / 10€ kpl.

VANTEILLE ASENNUS JA TASAPAINOITUS / IRTORENKAAT:
<13", 14" - 60€ 4kpl / 17,50€ kpl.
15"-16"    - 70€ 4kpl / 20€ kpl.
17"-18"    - 80€ 4kpl / 22,50€ kpl.
19"-20"    - 100€ 4kpl / 27,50€ kpl.

VANTEILLE ASENNUS, TASAPAINOITUS JA ASENNUS AUTOON / HENKILÖAUTO:
<13", 14" - 75€ 4kpl 
15"-16"    - 80€ 4kpl 
17"-18"    - 95€ 4kpl 
19"-20"    - 110€ 4kpl 

VANTEILLE ASENNUS, TASAPAINOITUS JA ASENNUS AUTOON / PAKETTIAUTO/MAASTOAUTO/SUV:
<13", 14" - 85€ 4kpl 
15"-16"    - 90€ 4kpl 
17"-18"    - 105€ 4kpl 
19"-20"    - 120€ 4kpl 

*HINNAT SIS. ALV 24%

! ASENTAMOON JÄTETYT ASIAKKAAN RENKAAT/VANTEET JOTKA OVAT 2 VIIKON JÄLKEEN NOUTAMATTA PERIMME 20€/VIIKKO SÄILYTYSMAKSUA.

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Copyright © 2020. Designed by Viking Motors